AYVA TATLISI


 
Kışın son demlerini yaşarken sevdiklerinize son bir ayva tatlısı daha yapmak isterseniz hatırlatmış olayım :) Ayvayı çiğ iken yemesi biraz sert  olsa da tatlı halde tüketmek daha yumuşak oluyor :) Ayvanın faydası da saymakla bitmiyorken ayvalar iyice kaybolmadan ayvayı yemek için tatlı bir bahane  olsun : )

MALZEMELER:

3 Ayva
1,5 Su bardağı şeker
Bir küçük kase vişne
1 Adet çubuk tarçın
3 - 4 Adet karanfil
1 Su bardağı su
Bir limon suyu

ÜZERİ İÇİN:

Bir paket kaymak  tadında krem şanti ya da kaymak
1 Su bardağı süt

YAPILIŞI:

İlk olarak ayvalarımızı soyalım ortadan ikiye bölelim. İçlerini oyalım ve çekirdeklerini çıkartıp ayıralım. Ayvalarımızın kararmaması için limonla bir güzel ovalım. Tenceremize iç kısımları yukarıya bakacak şekilde dizelim. İçlerine 1.5 bardak  şekeri paylaştıralım. Buzluktan çıkardığımız vişnelerimizi tenceremize serpelim. Renk vermesi için : ) Ayva çekirdeklerimize de tenceremize serpelim. Kıvam vermesi için : ) Tarçınımızı , karanfillerimizi de tenceremize ekleyelim. Suyumuzu  da koyup tenceremizin ağzını kapatalım. Yavaş yavaş pişmeye bırakalım. Ayvalarımız pişerken biz bir bardakla sütle şantimizi çırpalım ve dolaba kaldıralım. Ayvalarımız kontrollü bir şekilde bir saat kadar pişirin  Ayvalarımız yumuşayınca ocağın altını kapatabilirsiniz  Soğuyan ayvalarımızın üzerine kaymak ya da şantimizi sıkalım . İstediğimiz fındık, fıstıkla süsleyelim. Afiyetler olsun..
 
 
 
 
 
 
 

2 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

mımmm ne çok severim..Olsada yesem..Ellerine sağlık canım..

vişnap dedi ki...

Eline sağlık canım çok güzel olmuşlar.bu kış hiç yapmadım belki ayvalar bitmeden alıp yaparım afiyetler olsun,sevgilerimle

Yorum Gönder