TAHİNLİ PEYNİRLİ POĞAÇA



Farklı bir poğaça tarifi  arayanlara güzel bir tarif daha :) Tahin ve peynirin buluştuğu ve birbirine yakıştığı bir lezzet.. Mutlu , huzurlu bir hafta sonu diliyorum :)

MALZEMELER:

1 Su bardağı ılık su
1 Su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı tahin
4 Yemek kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket yaş maya ya da instant maya
Aldığınca un

İÇİ İÇİN:

Yarım kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydanoz

ÜZERİ İÇİN:

1 Yumurta sarısı
Susam

YAPILIŞI:

Yoğurma kabımıza bir iki bardak unu koyalım. Üzerine mayamızı koyalım ve tüm sıvı malzemeleri ekleyelim mayamızı eritelim. Şekerini ve tuzunu da ekleyip yoğuralım. Üzerine kulak memesinde  bir hamur oluncaya dek unumuzu ekleyelim ve yoğuralım. İstediğimiz kıvama gelen hamurumuzun  üzerini temiz bir bezle örterek 15-20 dakika mayalanmaya bırakalım. Hamurumuz mayalanırken biz


İç malzememizi hazırlayalım. Bir kasede peyniri ezelim ve üzerine  maydanozumuzu doğrayıp karıştıralım. Mayalanan hamurumuzu tezgahımıza alalım ve gazını çıkartmak için biraz yoğuralım. Hazır olan hamurumuzu tezgahta merdane yardımıyla açalım . bir bardak ya  da bir kalıp yardımıyla yuvarlaklar çıkartalım. Yuvarlaklarımızın içine bir miktar harcımızdan koyup yarım ay şeklinde kapatalım. Yağlanmış tepsimize dizelim . Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirmeye bırakalım.  Pişen poğaçalarımızı afiyetle yiyelim.

1 yorum:

susamcorekotuFeriha dedi ki...

lezzetini çok merak ettim,mutlaka süper lezzetlidir güzel görünüyor afiyetle

Yorum Gönder