EV YAPIMI SÜT DİLİMİ :)


 Çocuklarımızın hiç bir zaman hayır diyemeyeceği lezzetlerden birisi :) Yine hazır gıdaya karşı olarak evde yapabileceğimiz bir tarif . Çocuklarımızı paketlenmiş gıdalardan ne  kadar koruyabilirsek kardır diye düşünüyorum.;)


MALZEMELER:

2 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı yoğurt
1 Paket kakao
1 Paket vanilya
2 Yemek kaşığı kakao
1,5 Su bardağı un

KREMASI İÇİN:

1 Paket krem şanti
1 Kutu krema
1 Tatlı kaşığı bal
1-2 damla limon suyu

YAPILIŞI:

Süt dilimimizin  önce kremasını hazırlayalım ve  soğuması için buz dolaba kaldıralım. Bunun için bir kasede krem şanti , krema ,bal ve limonu karıştırıp koyulaşıncaya dek çırpalım. Kekimiz içinse yumurtalarımızı bir kaseye kıralım şekerimizle çırpalım. Üzerine yoğurt ve yağımızı da ekleyip çırpmaya devam edelim. Üzerine , kabartma tozu , vanilya , kakaoyu  ve unu da ekleyip iyice malzemelerimizi karıştıralım. Kek harcımızı iki aynı boydaki fırın tepsimizin  altlarına yağlı kağıt








sererek dökelim. Üzerlerini kaşıkla düzeltelim. İnce bir kek olacak. 180 derecede ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde pişirelim. Kekimiz ince olduğu için başından ayrılmayın 5-10 dakikaya kadar pişiyor :) Pişen keklerimizi soğumaya bırakalım. Soğuyan   kekimizin bir tanesini tepsiden alalım ve üzerine dolaptaki hazırladığımız kremayı sürelim. Onun da üzerine yağlı kağıt yardımıyla diğer keki kapatalım. Hazır bir süt dilimini kekimizin üzerine koyup onun boyutunda kekimizi dilimleyelim. Dolapta bir saat kadar bekletip servis edebiliriz.  Çocuklarımıza afiyet olsun:)


4 yorum:

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık ben de bu pastayı çocuklarıma yaptım harika oluyor sevgiler

vişnap dedi ki...

Canım eline sağlık çok nefis görünüyor süt dilimleri afiyetler olsun.

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

FATMA ÇELİK dedi ki...

denemek istediğim bi tarif.Elinize sağlık.Çocuklar için iadeal

Yorum Gönder