LEOPAR DESENLİ POĞAÇA :)


 Farklı bir poğaça yapma düşünüyorsanız bu poğaçayı deneyebilirsiniz:) Hatta bu poğaçayı sevdiğiniz bir poğaça hamuruyla yapıp üst kısmını tarife göre yapıp farklı bir görünüm elde edebilirsiniz ;) Normalde leopar desenli kıyafetleri hiç tercih etmem ama bende bu desen poğaçaya çok yakışmış :)

MALZEMELER:

1 Su bardağı ılık süt
1 Su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 Yumurta
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket instant maya
3 Tatlı kaşığı şeker
Aldığınca un

MANTOSU:

1 Tatlı kaşığı instant maya
1 Su bardağı pirinç unu
Bir su bardağına yakın ılık su
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı tuz 
1 Tatlı kaşığı şeker



YAPILIŞI:

 İlk önce pağaçamızın hamuru için derin bir yoğurma kabı alalım. İçine iki su bardağı kadar un alalım. Unun ortasını açıp maya ,şeker, tuzu koyup elimizle karıştıralım. Ardından  yumurtaları kıralım. Yağımzı, su ve sütümüzü ekleyip karıştıralım kıvam alıncaya dek unumuzu ekleyelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.



 Elde ettiğimiz hamurumuzu yarım saat kadar dinlenmeye bırakalım. Ardından biz mantosunu hazırlayalım. Mantosu için lazım olan tüm malzemeleri derin bir kapta karıştıralım ve bir on dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Bu arada bizde poğaçalarımzı yuvarlayalım.Eğer içine iç malzemesi koymak isterseniz bu  aşamada koyabilirsiniz. Yağlı tepsimize dizelim.  Üzerlerine birer çorba kaşığı mantomuzdan koyup  180 derecede ısıtılmış  fırına verelim. Sıcak sıcak ,gevrek gevrek servis edelim :) Afiyet olsun..





2 yorum:

*mehtap dedi ki...

ne güzel bir görüntüsü var, eline sağlık.

Fulya Süzen dedi ki...

Değişik bir görüntü yakalamışsınız, elinize sağlık.
Ben de sizleri beklerim sayfama, henüz yeniyim keyifli anlar geçirmek ve paylaşımlarda bulunmak dileğiyle...
SİHİRLİ YEMEK KUTUSU'ndan sevgiler...

Yorum Gönder