KURU KAYISILI KURABİYE


Evdeki kuru kayısılarınızla yapabileceğiniz güzel bir tarif.  Kurabiye severler için güzel bir seçenek ;)Herkese mutlu bir hafts sonu diliyorum...😉


MALZEMELER:

1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı şeker
Yarım çay bardağısıvı yağ
150 gr erimiş margarin
1  Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
3-4 Su bardağı un

İÇİ İÇİN:

20 Adet kuru kayısı
1 Çay bardağı şeker
1 Çay bardağı su

ÜZERİ İÇİN:

1 Su bardağı kayısı suyu
2 Tatlı kaşığı nişasta
Hindistan cevizi

YAPILIŞI:



Derin bir kaseye unumuzu alalım. Üzerine erimiş , ılımış  margarinimizi, yoğurdumuzu  ve yağımızı koyalım. Elimizle biraz yoğuralım .Ardından geriye kalan malzemelerimizi ekleyelim ve yoğurmaya devam  edelim. Kulak memesi kıvamına gelen hamurumuzu 15-20 dakika buz dolabında dinlenmeye bırakalım. Hamurumuz dinlenirken biz içini ve sosunu hazırlayalım. İçi için bir tencereye kayısılarımızı , şekeri ve suyu alıp kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra bir çatal yardımıyla ya da blendırla kayısılarımızı ezelim. Yumuşayan kayısılarımız hemen ezilecektir:) İyice  ezilince ve suyunu da çekince altını kapatalım. Marmelat kıvamında olacak:) İçimiz soğurken sosumuzu kaynatalım. Bir küçük tencerey kayısı suyunu, ve nişastayı alalım ve koyulaşıncaya dek karıştıralım. Puding kıvamına gelen kayısı sosumuzun da altını kapatalım ve sosumuzu soğumaya bırakalım. Dolaptan hamurumuzu çıkartalım. Merdane yardımıyla açalım ve bir kalıp ya da bardak yardımıyla yuvarlaklar çıkaralım. Çıkardığımız yuvarlakların ortasına kayısı püremizi koyalım ve yarım ay şeklinde kapatıyoruz. Yağlanmış fırın yepsimize kurabiyelerimizi dizelim. Tüm hamurumuz bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecede kurabiyelerimizi fazla esmerleştirmeden pişirelim. Pişen kurabiyelerimizi servis  tabağımıza alalım ve soğuyunca sosumuzu üzerine gezdirelim. En son da üzerine hindistan cevizini serpelim ve sevdiklerimize ikram edelim. Afiyet olsun :)





4 yorum:

*mehtap dedi ki...

benimde kayısılı bir tarifim sırada bekliyor , nefis göünüyorlar ellerine sağlık, kayısı çok faydalı sık yemekte fayda var..

mutfagabuyrun dedi ki...

sabah sabah olsada yesem dedim canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

Güloanne mutfakta dedi ki...

Merhaba uzun zaman olmuş meğer uğramadığım.Kendimden utandım şimdi. Bloglar arasında bir yorum bırakmama hastalığı var sanki kimse kimseye uğramaz oldu nedense.Canım yine çok güzel bir tarif nefis görünüyor ellerine sağlık sevgiler.

Nurşen Aksoy dedi ki...

ÇOK LEZZETLİ BİR KURABİYE OLMUŞ,ELLERİNE SAĞLIK :))

Yorum Gönder