EV YAPIMI ELMA ŞEKERİ :)


Geçtiğimiz günlerde yani yaklaşık 4-5 ay önce :) Küçük bir grip enfeksiyonu geçirmiştim. Gebe de olduğum için ilaç kullanamadığım için okula da gitmeden rapor alıp evde istirahat etmem gerekiyordu. Kızımda aynı günlerde hastalanınca o da okula gidemedi ve iki hasta evde dinlenme dönemine girmiştik :) O dönemde kızımın canı nerden aklına geldiyse elma şekeri istedi. Ne dedimse vazgeçiremedim. İkimizin de dinlenmesi gerekiyorken ana kız kalktık hasta hasta bu şekerleri yaptık. Aslında yapımı çok  kolay yaparken hasta olmamıza rağmen fazla  yormadı. Sadece şerbetini kaynama süresi  birazcık uzun sürüyor ve başında bekletiyor.:) Evde çocuklarınızla üşenmeden yapabileceğiniz eğlenceli bir tarif ;)

MALZEMELER:

3 Adet elma
2.5 Su bardağı şeker
1.5 Su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Çay kaşığının   ucu ile istenilen renkte gıda boyası


YAPILIŞI:

 Elmalarımızı öncelikle güzelce yıkayalım ve  kurulayalım. Elmaların tam göbeklerinden çöp şişleri geçirelim ve buz dolabına şerbetimiz hazır olana dek koyalım. Buzluk kısmına değil :)) Bir tencereye şekerimizi ve suyumuzu kaynamaya bırakalım. Kaynayan şerbetimize limon suyumuzu damlatalım ve gıda boyamızı ekleyelim ve kaynamaya bırakalım. Şerbetimiz 15-20 dakika kaynadıktan sonra bir
çay bardağına koyduğumuz bir miktar suyun  içine şerbetimizden bir damla koyalım. Eğer damlamız suyun içinde dağılmadıysa şerbetimiz hazır demektir. Eğer dağıldıysa kaynatmaya devam edeceğiz demektir. Bu şekilde hazır olduğunu anladığımız şerbetimizin içine dolaptan çıkardığımız elmalarımızı sapından tutarak batırıyoruz. Her yerini kapladığımız elma şekerlerimizi  yapışmayacak bir zemine koyarak (yağlık kağıt serili bir tepsi olabilir) donmaya bırakalım. İsterseniz bu aşamada kurumadan üzerini pasta süsleriyle de kaplayabilirsiniz . Elma şekerlerimiz soğuduktan sonra minikler için kemirilmeye hazır hale gelmiş demektir.

4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok geçmiş olsun canım.acil şifalar dilerim.elmalar harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

Sulemcafe dedi ki...

Cocukken ne de cok severdik yemesini :)

Nurşen Aksoy dedi ki...

Banada düşer mi?? Çok ama çok severim..

Mucit Anne dedi ki...

çok güzel. kızım için deneyeceğim :)

Yorum Gönder