KUŞ YUVASI KURABİYE


Çocukları sevindirmeyi ,şaşırtmayı, mutlu etmeyi seviyorum.. Dünyanın masumiyet sembolleri.. O kadar saf ve masumlar ki.. İnsana neşe katıyorlar, güç katıyorlar hatta yaşam sebebi oluyorlar.. Rabbim evlatlarımızı hep güzelliklerle karşılaştırsın inşallah .İşte bu tarifte  çocukları şaşırtacak mutlu edecek bir tarif...

MALZEMELER:

1 Paket margarin (yumuşak)
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Yumurta
1Çay bardağı nişasta
2 Yemek kaşığı kakao
Aldığınca un

YAPILIŞI:
Derin bir kaba yumuşayan margarinimizi alalım sıvı yağımızı ekleyelim. Elimizle iyice bir karıştıralım. Ardından  yumurtamızı kıralım , nişasta ve kakaomuzu ekleyelim karıştıralım tekrar elimizle tüm malzemeler birbirine karışınca kontrollü  bir şekilde unumuzu ekleyelim ve hamurumuzu yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında olan hamurumuzdan bir parçayı sarımsak sıkacağına ya da benim yaptığım gibi hiç kullanılmamış bir oyun hamuru sıkacağına yerleştirelim ve yağlı kağıt serili tepsimize kuş yuvası olacak şekilde sıkarak tüm hamurumuzu bu şekilde bitirelim. Sıktığımız yuvalarımızın ortalarını düzleştirmek için bir kapak yardımıyla tam ortalarına bastıralım. Artık yuvalarımız hazır :) Kuş yuvalarımızı 180 derecede pişirelim .Pişen kuş yuvalarımızın içini servisten önce şeker ya da kuruyemişlerle doldurabilirsiniz .Afiyetler olsun sevgiler..









2 yorum:

sevdicann dedi ki...

İnstagram da çok görüyorum bu kurabiyeyi ben de yapacağım bir ara. Ellerine sağlık

vişnap dedi ki...

Değişik dediğin gibi çocukların bayılacağı hatta bizlerin bile yerken sayısını unutacağımız sevimli şık kurabiyeler olmuş senin maharetli ellerinden eline emeğine sağlık arkadaşım belki ramazan sonrası yaparım unutmazsam şayet.Aklım kaldı bunlarda.<3 Sevgilerimle..

Yorum Gönder