Oktay Ustanın beğendiğim tariflerinden biri daha.;=)
MALZEMELER:
125 gr yumuşak tereyağ ya da margarin
3 Çorba kaşığı pudra şekeri
1 Yumurta
1 Çay bardağı sıvı yağ
3 Su bardağı un
1 Çorba kaşığı yoğurt
1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
2 Çorba kaşığı gül suyu
İÇİ İÇİN:
1 Kase güllü lokum
ÜZERİ İÇİN:
1 Kase hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Bir kaseye yumuşamış margarini alalım ve içine yumurtamızı kıralım. Elimizle iyice karıştıralım. Ardından üzerine gülsuyunu, yoğurdu, yağı, koyup tekrar karıştıralım. Daha sonra da unumuzu, şekerimizi, kabartma tozunu ilave edip hamurumuzu kulak memesi yumuşaklığında olacakşekilde yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine bir parça lokum koyup yuvarlıyoruz ve en son hindistan cevizine bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizelim. 170 derecede 20- 25 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun sevgiler..
7 yorum:
Çok leziz çok iştah açıcı görüntüleri var ellerinize,emeğinize sağlık.
Saygılar.
Canım bende ayı tarifi kullanıyorum gerçekten süper oluyor ellerine sağlık...
bu nasıl güzel bir isim ve tarif..güllü lokumdan haberim yoktu...çokkk beğendim...ellerine sağlık tatlım...muhteşem olmuş...
evde okdar çok güllü lokum var ki..
ne zamandır yapmak niyetindeyim !
ama kim yiyecek.. ???
en iyisi bende Ustalara yapayım..
sevap olur :)
eline sağlık, mis gibidirler .
Kadir geceniz mübarrek olsun
bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım arkadaşım
Arkladaşım aylardır görünmüyorsunuz sizi çok merak ettim inşallah önemli birşey yoktur.
Güzel tariflerinizi sabırsızlıkla bekliyorum sevgilerimle
Yorum Gönder