BARBY BEBEK PASTA :)


Yine benim uzun süredir arşivimde bekleyen tariflerden bir tanesi:) Geçtiğimiz  yılarda  kızımın doğum günü için hediye gelen bu pastayı bu sene kızım yine doğum gününde  isteyince yapmak zorunda kaldım :( Ama yapması umduğumdan  kolay ve eğlenceli oldu :)  Çocukların çok hoşuna gidiyor bu pasta.  Barbiy'nin eteğinden bir dilim almak onlar için  inanılmaz bir nimet;)

MALZEMELER:

PANDİSPANYASI İÇİN:
(24cm)
4 Yumurta
1 Subardağı toz şeker
Yarım su bardağı mısır nişastası
1 Paket vanilya
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Kararınca un

İÇİ İÇİN:
1 Su bardağı meyve suyu ya da süt
Dr Oetker ahududulu-çilekli pasta kreması
3 Paket sade kremşanti
3 Su bardağı süt

SÜSLEMEK İÇİN:
Barby bebek
Renkli gıda boyaları
Şekerlemeler











YAPILIŞI:
Önce pandispanyasınıyapalım. Yumurtalarımızı şekerle çırpalım.  Ayrı bir kapta diğer kuru  malzemeleri karıştıralım ve çırptığımız yumurtalara ekleyelim. Bu sefer tahta kaşıkla karıştıralım ve 24 cm lik kelepçeli kalıbımıza dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derece de pişirelim. Pişen pandispanyamız   soğuyunca keskin bir bıçak ya da ip yardımıyla ortadan ikiye keselim. Uygun bir salata kasesini streçle kaplayalım. İlk parçayı kaseye oturtalım ve üzerini meyve suyu ile nemlendirelim ( Yumuşayarak kasenin şeklini alması için:)  Ardından pasta kremamızı tarifine göre hazırlayalım ve kekimizin üzerine sürelim. Diğer kekide üzerine kapatalım ve tekrar meyve suyu ile ıslatalım. Bu şekilde üzerini streçiörtelimve en az iki saat kalacak şekilde buzdolabına koyalım. Biz bu arada kullanacağımız şantileri sütle çırpalım. Bir kısmını beyaz ayıralımve diğer kalan şantileri istediğimiz renklerde ayarlayalım. Şantillerimizide en az yarım saat dolapta bekletelim ki çalışırken akıp gitmesin. Bekleyen kekimizi kaseden ters çevirip çıkartalım.Üzerindeki streçi de alıp servis tabağımıza alalım. Üzerini önce ayırdığımız beyaz şantiyle kaplayalım.  Ayakları  olmayan barbimizi de kekimizin ortasına oturtalım. Saçını başını düzeltmeyi uutmayın benimkiler biraz hapishane kaçkını gibi olmuşlar;) Şimdi eğlenceli kısmı başlıyor:) Hazırladığımız renkli krem şantileri şanti poşetine koyalım ve hayalimizdeki elbiseyi barbimize giydirelim:) Artık baloya gidebiliriz;))
 



4 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Eteklerine bayıldımmm.Ellerine sağlık.Sevgiler.

u.aydin dedi ki...

harika olmus canim benim,ellerine saglik.ben de seker hamuruyla denemek istiyorum bir defa.yapabilirmiyim bakalim,sevgilerle.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ELLERİNE GÖNLÜNE YÜREĞİNE SAĞLIK CANIM BENİM.
MÜKEMMEL........

Disalce dedi ki...

merhaba canım..etek kısmının kümbet pasta gibi olması çok güzel.....nefis görünüyo.ellerine sağlık....çocuklar bayılıyorlar gerçekten..:)

Yorum Gönder