BİBERLİ EKMEK



Bildiğim kadar Hatay 'ın yöresel lezzetlerinden birisi. Yaz- kış , tatlı-acı günün her saati tüketilebilen bir lezzetmiş :) Sevilmeyecek gibi değil ağzınız bir tattı mı gerisini sürekli istiyor :) Okulda sağ olsun Hataylı arkakadaşımız bize bu lezzetleri sık sık tattırıyor. Biberli ekmeği , baharatlı peyniri, o minik zeytinleri.. Bizde onun sayesinde öğrendik bu lezzetleri .Biberli ekmeğin şahsen müptelası oldum :)  Kendimde yapsam acaba öyle olur mu derkeen denedim ve oldu :) )Eğer sizde Hatay ' ın yöresel tatlarını beğeniyorsanız bu lezzeti de denemeden geçmeyin derim:)

MALZEMELER:

HAMURU İÇİN:

Yarım paket yaş maya
Ilık su
Tuz
Aldığınca un

ÜZERİ İÇİN:

1 Orta boy soğan
300 gr lor peyniri
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı biber salçası
1 Tatlı kaşığı zahter ( Varsa)
2 Yemek kaşığı susam
Zeytinyağ

YAPILIŞI:

Önce hamurumuzu hazırlayalım. Derin bir kaseye unumuzu alalım içinde ılık suyla mayayı eritelim. Tuzumuzu da ekleyip hamurumuzu kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde yoğuralım. Hamurumuzun üzerine temiz bir bez örtüp dinlenmeye bırakalım. Bu arada bizde iç malzemelerini hazırlayalım







 Bir kaseye ince doğradığımız soğanları alalım. Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip iyice birbirine karıştıralım. Mayalanan hamurumuzdan limon büyüklüğünde parçalar alıp oklava ile tabak büyüklüğünde açalım. Kenarlarını içe doğru katlayalım kare şeklinde olacak. Tekrar üzerinden merdane ile gidip düzleştirelim. Düzgün olan yerine iç malzememizden yerleştirelim. Yağlanmış tepsimize dizelim. 180 derecede pişirelim. Afiyet olsun..



4 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Çay masalarımızın baştacıdır,biberli ekmek..ellerinize sağlık,nefis olmuş.

caferengigül dedi ki...

Öyle güzel anlatmışsınız ki yorgunluktan koltuğa yapışmış olmasam mutfağa koşacağım.Elinize sağlık.

birincisin dedi ki...

Bu saatte olsada yesem dedirttin:)Ellerine sağlık.Selam ve sevgiler:)

vişnap dedi ki...

Offff bunun yanında bir zeytinim bir de peynirim çayım olsun daha da bir şey istemem ne güzeldir lezzeti canım eline sağlık afiyetler olsun.

Yorum Gönder