Bu karlı soğuk günlerde yanında sıcacık bir çayla iyi gidecek bir tatlı:)) Hele bir de fıstığın o damakta bıraktığı hafif acımtırak tadı seviyorsanız o zaman kolları sıvayın bakalım;))
MALZEMELER:
4 Yumurta
1 Çay bardağı + 1 yemek kaşığı un
1.5 Yemek kaşığı irmik
1 Su bardağı dövülmüş antep fıstığı
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN:
2 Su bardağı toz şeker
2 Su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu
YAPILIŞI:
En başta şekerimizle suyu bir tencereye alalım ve kaynamaya yakın limonumuzu da damlatalım ve şerbetimizi hazırlamış olalım. Diğer yandan yumurtalarımızı yağla çırpalım ve üzerine diğer malzemelerimizi de ekleyip hepsini güzelce tahta kaşıkla karıştıralım. Pişireceğimiz kalıbı yağlayalım ve içine harcımızı dökelim ısıtılmış fırında 180 derecede pişirelim. Kekimizin ilk sıcaklığı çıkınca şerbetimizi üzerine dökelim. İstediğimiz gibi süsleyip servisimizi yapalım. Afiyet olsun sağlıkla kalın..
6 yorum:
Harika olmuştur. Fıstıklı tatlıları seviyorum.
Cok hos bir tatli, fistiklar yesil yesil harika gozukuyor. Denenecekler listesine aldim bile...
semacım nefis olmuş ellerine sağlık
sevgiler
HIIIMM ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR YUMUŞACIK OLMUŞTUR ŞİMDİ BU ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM..
SEVGİLER...
ben o fıstıkları yerim yerim çok güzel görünüyor elinize sağlık sevgiler.
şimdi bu tatlı yenmez de ne yapılır, ellerinize sağlık..
Yorum Gönder