FISTIK TATLISI



Bu karlı soğuk günlerde yanında sıcacık bir çayla iyi gidecek bir tatlı:)) Hele bir de fıstığın o damakta bıraktığı hafif acımtırak tadı seviyorsanız o zaman kolları sıvayın bakalım;))

MALZEMELER:
4 Yumurta
1 Çay bardağı + 1 yemek kaşığı un
1.5 Yemek kaşığı irmik
1 Su bardağı dövülmüş antep fıstığı
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN:
2 Su bardağı toz şeker
2 Su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu

YAPILIŞI:
En başta şekerimizle suyu bir tencereye alalım ve kaynamaya yakın limonumuzu da damlatalım ve şerbetimizi hazırlamış olalım. Diğer yandan yumurtalarımızı yağla çırpalım ve üzerine diğer malzemelerimizi de ekleyip hepsini güzelce tahta kaşıkla karıştıralım. Pişireceğimiz kalıbı yağlayalım ve içine harcımızı dökelim ısıtılmış fırında 180 derecede pişirelim. Kekimizin ilk sıcaklığı çıkınca şerbetimizi üzerine dökelim. İstediğimiz gibi süsleyip servisimizi yapalım. Afiyet olsun sağlıkla kalın..

6 yorum:

humeyra dedi ki...

Harika olmuştur. Fıstıklı tatlıları seviyorum.

Duygu dedi ki...

Cok hos bir tatli, fistiklar yesil yesil harika gozukuyor. Denenecekler listesine aldim bile...

Sevil Şahin dedi ki...

semacım nefis olmuş ellerine sağlık
sevgiler

Unknown dedi ki...

HIIIMM ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR YUMUŞACIK OLMUŞTUR ŞİMDİ BU ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM..
SEVGİLER...

Gülcan dedi ki...

ben o fıstıkları yerim yerim çok güzel görünüyor elinize sağlık sevgiler.

YELDA dedi ki...

şimdi bu tatlı yenmez de ne yapılır, ellerinize sağlık..

Yorum Gönder