MALZEMELER:
Yarım kilo pırasa( beyaz yeri biraz kalın olsun)
200 gr kıyma
1 Su bardağı pirinç
1 Çay bardağı ince bulgur
1 Orta boy kuru soğan
1 Yemek kaşığı salça
Biraz maydonoz
Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
İlk önce pırasaları haşlayalım. Bunun için pırasa beyaz kök kısımlarını ortadan ikiye sadece iç kısımları kesecek şekilde ayıralım. Kaynamış suda haşlayalım. Yumuşayınca çıkartalım. Diğer
yandan içi için bir kaseye kıymamızı koyalım. Üzerine soğanımızı ince ince kıyalım ve geriye kalan malzemeleri de ekleyip iyice karıştıralım. Pırasadan bir yaprak alalım düz bir zemine serelim iç malzememizden koyup muska şeklinde saralım. Tencereye sardığımız muskaları dizelim. Üzerine zeytinyağlı salçalı sos yapıp dökelim. Hafif ateşte pişirelim. Sıcakken servis edelim. Afiyet olsun sevgiler..
9 yorum:
bayilirim , zor is,tek tek ugrasmasi ,ellerine saglik
Tam artık pırasa almama kararı almıştık ki tarifinizi gördüm, kararımdan vazgeçtim. Bu tarif denenmesi gerekn bir tarif, ellerinize sağlık.
çok değişik bir tarif.. elinize sağlık.. çok lezzetli görünüyor;)
Değişik lezzetler lazım demi, sıradışı olmuş ellerinize sağlık
emeğine sağlık bana çok zor geliyor böyle ugrasmak sanırım bebekten kaynaklanıyor pratik şeylerle geciriyorum hep vaktimi mutfakta:((mutfağı özledim:((
sevgiler canım..
selam arkadaşım bende pırasayı bu şekilde dolduruyorum ve çok seviliyor nefistir eline sağlık hatta şu an yapılmayı bekliyor dolapda yarına inşaallah:)))
sevgiler
Sema Hanım nerelerdesınız sızı ve tarıflerınızı cok ozledık lutfen blogunuza ve bızlere gerı donun sevgıler
ellerine sağlık..prasa sevmem.ama seven bir insan için harika gösterişli bir tarif..ellerine sağlık tekrar.....
Semacım ellerine sağlık
sevgiler
Yorum Gönder