Ağızlara layık, hafif ve leziz bir tatlı. Denemek isterseniz canınızda tatlı istiyorsa girin mutfağa deneyin hemen;) Sanırım bu tatlının en büyük özelliği yağı kızgın yağda değilde soğuk yağda yavaş yavaş ısınarak kızarması. Kızgın yağa atınca gerçekten tadı özelliğini kaybediyor. Bir de anladığım kadarıyla vezir parmağı tatlısı da aynı şekilde hazırlanıp parmak şeklinde yapıp kızartılıyormuş. Bir dahakine bende vezir parmağı versiyonuyla denicem:)
MALZEMELERYarım paket margarin (125gr)
3 Yumurta
1.5 Su bardağı su
2 Su bardağı un
Kızartmak için ayçiçek yağı
ŞERBETİ İÇİN
2.5 Su bardağı su
3 Su bardağı şeker
1 İnce dilim limon
YAPILIŞI
Önce şerbetini hazırlayalım. Bunun için Su ve şekeri bir tencerede kaynatalım. Limon dilimini ekleyip soğumaya bırakalım. Tatlı için ise bir tencereye yağı koyalım erimeye başlayınca unu ekleyelim ve helva yapar gibi iyice kavuralım ve karıştıralım. Hamur hazır olunca tıpkı prefiterol hamuru yapar gibi soğuyan hamura yumurtaları teker teker yedirelim. Hamurumuza artık şekil verebiliriz. Bunun için elimize ceviz büyüklüğünce parçalar alalım ve elimizle yuvarlayalım. Parmağımız ile ortasına delik açarak simit şekli verelim. Kızartma yapacağımız tencereye soğuk ayçiçek yağını dolduralım ve yaptığımız hanım göbeklerini içine dizelim. Ocağın altını yakalım ve arkalı önlü kızartalım. Kızaran tatlılarımızı hemen soğuk şerbetimizin içine atalım. İstediğimiz gibi süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.
7 yorum:
çok güzel bir tatlı,hiç denemedim, hazırını yemeyi tercih ediyorum :) Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...
Çok güzel bir tatlı, bende yaptım ama bir türlü yayınlamadım :)
Ellerinize sağlık.
Harika olmuş ellerinize ve emeğinize sağlık arkadaşım sevgiler
ya bu da nefis olmuuuuş.bu aralar tatlılara fena düşkünüm.ellerine sağlık canım...
ah tatlısız hayat geçmez ki !!
afiyetle
sevgiler :)
Elinize sağlık aynı şek,
ilde tulumba yapmıştım harika olmuştu çıtır çıtır sevgiler...
Değişik bir hanım göbeği tarifi. Güzel olacağa benziyor ilk fırsatta mutlaka deneyeceğim. Tarif için teşekkürler...
Yorum Gönder