Hepimizin çocukluğundan beri bildiğimiz bir lezzet. Her zaman sevmişimdir kabak mücveri. Ama niyedir bilemedim her yapışımda sonuç başarılı olmuyordu. Ama bu tarifte garantili olarak sonuç hep boş tabak olarak geri geldi:) Tabi bir de kalori durumu var bu işin. Bunu saymazsak kabak mücvere devam:)
MALZEMELER:
3 Yumurta
Yarım kg kabak
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze soğan
3-5 Dal taze nane
Çeyrek kalıp beyaz peynir rendesi
Tuz,karabiber
2-3 Yemek kaşığı un
Kızartmak için ayçiçek yağı
YAPILIŞI:
Önce tüm yeşillikleri yıkayalım , ayıklayalım ve ince ince doğrayalım. Kabaklarımızı yıkayalım, soyalım ve rendeleyelim. Kabaklarımızın suyunu iyice bir sıkalım. Bu aşamada çok hızlı olmamız gerekiyor ki kabaklar sulanmasın. Tavaya yağımızı koyalım o kızarırken biz mücverimize devam edelim. Suyunu sıktığımız kabaklara hemen yumurtalarımızı kıralım, yeşilliklerimizi ekleyelim ,peynirimizi ,baharatlarımızı en son da kontrollü olarak ve miktarını aşmadan unumuzu ekleyelim .( Sulandıkça unu çok eklersek tadı kaçıyor). Kaşıkla tüm malzemeleri birbirine yedirelim ve bir kaşık yardımıyla alalım ve kızgın yağa atalım. Kızarttığımız mücverleri yoğurt eşliğinde ikram edebiliriz. Afiyet olsun...
3 yorum:
ÇOK SEVDİĞİM BİR LEZZET...
Ellerıne sağlık bereketı ile.
ellerine sağlık mücveri çok severim
sevgiler
bende cok sverım kabak mucverını ben fırındada yapıyorum cok lezzetlı oluyor..sevgiler..
Yorum Gönder