İFTAR MENÜSÜ 24


GÜNÜN AYETİ:

Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir. Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır. (Bakara Suresi 184)


Bugünün menüsünde mis gibi sıcacık bir tandır çorbasıyla iftarımıza başlıyoruz. Ardından sebzelerle donanmış ve kağıtta pişmiş etimiz geliyor. Tatlı olarak ise  baklava yufkasından yaptığım peynirli tatlımız var. Sahurda ise bükme böreğimiz ve kayısı suyumuz var. Kahvaltılıkları da unutmamak lazım ;) Hayırlı iftarlar..Dilerim Rabbimden oruçlarımızı , dualarımızı kabul etsin..

3 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Of pf çok iştah açıcı bir menü olmuş,ellerinize sağlık..afiyetle..

lezzettabağı dedi ki...

Merhabalar, iftarlık tariflerinizin hepside gerçekten çok güzel ve ayrıcalıklı olmuş. ellerinize sağlık kağıt kebabını bende akrabalarıma verdiğim davette 16 adet olarak hazırlamıştım yakında yayınlayacağım benim katlama tekniğimde daha farklı oldu.. hayırlı ramazanlar diuyerek bloğunuza kocaman sevgiler bırakıyorum...

muko dedi ki...

aminn canım aminnnnn

hepsi birbirinden güzelller elien koluna sağlık
hiç birini denemedim desem :)

sevgiler hayırlı iftarlar

Yorum Gönder