TARHANA ÇORBASI


Anam babam  usulü tarhana çorbası :) Her yörenin farklı şekillerde farklı lezzetlerde tarhanası var Kimisi kavrularak pişiyor, kimi suda ıslatılarak pişiriliyor, kimide kıtır kıtır çerez niyetine yeniyor;) Neticede bizim kültürümüz, bizim özümüz, bizim çorbamız ;)
MALZEMELER:
(6 KİŞİLİK)

4 Yemek kaşığı tarhana
1 Çay bardağı su
İki yemek kaşığı tereyağ
1 Yemek kaşığı salça
Bir büyük boy rendelenmiş domates
Bir, iki diş sarımsak
Kuru nane, tuz
6 su bardağı suya da et suyu





YAPILIŞI:
Önce tarhanamızı bir çay bardağı su ile ıslatalım. Tenceremize yağımızı koyalım. Salçamızı kavuralım ve suyumuzu ekleyelim. Kaynayınca yavaş yavaş tarhanamızı ekleyelim. Kaynamaya bırakalım. On dakika kaynadıktan sonra sarımsaklarımızı içine rendeleyelim. Nanemizi serpelim. Mis gibi çorbamız hazır. Şifa olsun inşallah.:)









2 yorum:

Unknown dedi ki...

Suyuna kadar ölçülü olması ne güzel olmuş :) biz tarhanayıda kavurup oyle suyunu ekleriz,her yörede farklı oluyor dimi,sevgiler :)

lezzettabağı dedi ki...

Tarhana eşimle benim de en sevdiğimiz ve en kolay yapılabilen bir çorbadır bende biraz farklı yapanlardanım..bir adet yeşil biberi tereyağda biraz kazartırım ardından incecik kıydığım bir diş sarımsağı ekleyip yakmadan salça koyarım. sıcak et suyunu eklerim, kaynadığında da bir fincan tarhanayı tencerenin biraz yukarısından hafifçe sallayarak dökerim bir taraftanda topaklanmaması için karıştırırım. servisten önce biberi çıkartırım. kızaran biber,in kokusu çok hoş bir lezzet verir.. kocaman sevgiler.

Yorum Gönder