MALZEMELER:
(6 KİŞİLİK)
4 Yemek kaşığı tarhana
1 Çay bardağı su
İki yemek kaşığı tereyağ
1 Yemek kaşığı salça
Bir büyük boy rendelenmiş domates
Bir, iki diş sarımsak
Kuru nane, tuz
6 su bardağı suya da et suyu
YAPILIŞI:
Önce tarhanamızı bir çay bardağı su ile ıslatalım. Tenceremize yağımızı koyalım. Salçamızı kavuralım ve suyumuzu ekleyelim. Kaynayınca yavaş yavaş tarhanamızı ekleyelim. Kaynamaya bırakalım. On dakika kaynadıktan sonra sarımsaklarımızı içine rendeleyelim. Nanemizi serpelim. Mis gibi çorbamız hazır. Şifa olsun inşallah.:)
2 yorum:
Suyuna kadar ölçülü olması ne güzel olmuş :) biz tarhanayıda kavurup oyle suyunu ekleriz,her yörede farklı oluyor dimi,sevgiler :)
Tarhana eşimle benim de en sevdiğimiz ve en kolay yapılabilen bir çorbadır bende biraz farklı yapanlardanım..bir adet yeşil biberi tereyağda biraz kazartırım ardından incecik kıydığım bir diş sarımsağı ekleyip yakmadan salça koyarım. sıcak et suyunu eklerim, kaynadığında da bir fincan tarhanayı tencerenin biraz yukarısından hafifçe sallayarak dökerim bir taraftanda topaklanmaması için karıştırırım. servisten önce biberi çıkartırım. kızaran biber,in kokusu çok hoş bir lezzet verir.. kocaman sevgiler.
Yorum Gönder