PASKALYA ÇÖREĞİ


 
Bu paskalya çöreğini gerçekten denemelisiniz .Yumuşacık ve çok lezzetli bir çörek oluyor kendileri :) Bu ölçülerden yaklaşık iki tepsi çıkıyor. İsterseniz tam ölçü yapıp buzluğunuza  atabilirsiniz. İhtiyaç anında tap taze tüketebilirsiniz. İsterseniz yarım ölçü yapıp bayatlamaya fırsat kalmadan  tüketebilirsiniz. Karar sizin ;)
 

MALZEMELER:

2 Yumurta akı (sarısı üzerine)
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı ılık su
Bir tutam tuz
1çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı kuru pakmaya
2 Su bardağı ılık su
Aldığınca un

YAPILIŞI:

İlk önce çöreğimizin mayasını hazırlayalım. Bunun için bir çay bardağı  şekeri, yarım çay bardağı kuru mayayı iki su bardağı ılık suyu bir kapta karıştırıcaz ve mayalanmaya bırakıcaz :) Ardından derin bir kaba bir iki bardak unu alalım üzerine yumurta akımızı koyalım. Onun üzerine bir çay bardağı ılık suyumuzu , yağımızı, ve tuzumuzu ekleyip elimizle tüm malzemelerimizi güzelce karıştıralım. Üzerine diğer kapta kabaran mayamızı ekleyelim ve kıvam alıncaya dek un ekleyelim. Hamurumuz kulak memesi kıvamına gelince istediğimiz gibi şekil verelim ve 10- 15 dakika kadar da tepside mayalandırdıktan sonra yumurta sarımızı üzerine sürelim ve önceden ısıtılmış  180 derecelik fırında pişirelim. Afiyetler olsun..






1 yorum:

sibel özmen dedi ki...

Elinize sağlık enfes görünüyor tarif çok hoşuma gitti ayrıca bloğunuzu takibime aldım bende beklerim....

Yorum Gönder