KARNIYARIK YEMEĞİ


Yaz boyunca miss gibi patlıcanlarla bol bol patlıcanlı lezzetler yapma fırsatını  bulduk .Ama artık havaların soğumaya başlamasıyla bu lezzet pazarda tezgahlardan azalmaya başladı. Kış boyunca patlıcan olmuyor mu oluyor tabi ki ama her  şey vaktinde güzel oluyor :) Elimizden geldiğince her şeyi zamanında  tüketmeye çalışırsak sanırım kendimiz ve ailemiz için en doğrusunu yapmış olacağız:) Karnıyarığımız bizim sofralarımızın baba yemeklerinden birisi .Yanında cacık ve pilavla müthiş bir menü ;)

MALZEMELER:

8 Adet küçük boy patlıcan
250 gr dana kıyma
1  Büyük boy kuru soğan
1 Orta boy domates
1 Yemek kaşığı  salça
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz , karabiber
Bir tutam maydanoz
8 Adet sivri biber
2 Diş sarımsak
Kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI:

İlk önce patlıcanlarımızı yıkayalım alacalı soyup tuzlu suda bekletelim. Diğer taraftan içimizi hazırlayalım .Tavamıza soğanımızı yemeklik doğrayalım iki kaşık yağımızı ekleyelim ve kavuralım. Soğanlarımız biraz ölünce kıymamızı alalım tavaya ve kıymamızı da kavurmaya devam edelim. Salçamızı , tuzumuzu , biberimizi de ekleyip kıymalar pişene dek kavuralım. En son üzerine kıydığımız maydanoz ve sarımsakları da ekleyelim ve karıştıralım .İçimiz  hazır. Bir tencereye kızartma yağımızı koyalım ve kızgın yağda patlıcanlarımızı kızartalım. Kızarttığımız patlıcanları fırın kabına alalım içlerini harcımızla dolduralım. Üzerine bir kase suyla bir tatlı kaşığı salçayı karıştırıp dökelim İster fırında ister ocakta pişirelim. Yemeğimizi sıcak servis edelim .

NOT:
Patlıcanlarınızı kızarttıktan sonra üzerine sıcak su gezdirebilirsiniz. Bu şekilde yaptığınız karnıyarıklarınız hem daha hafif hem de daha lezzetli olacaktır ;)
 


6 yorum:

sevdicann dedi ki...

Ben de daha yeni yayınladım blogda.Enfes bir lezzet

vişnap dedi ki...

Ohhhh maşaAllah taze anne bizler için ne güzel bir yemek tarifi vermiş kimbilir günlerin ne yoğun geçiyordur.Bak benim de aklıma düşürdün ne zamandır yapmıyordum çok severim canım eline sağlık.<3

Unknown dedi ki...

Merhabalar, çok leziz ve çok iştah açıcı görünüyor. Çok beğendim. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılarımla

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

kalpkurabiye dedi ki...

yazları haftada en az bikere pişiririm çok çok severim. ellerine sağlık canım..

Yemek tarifleri dedi ki...

canım ellerine sağlık başarılar

Yorum Gönder