GAZOZLU TEPSİ PASTASI

İste tarifimle geldik guzelliklerim🙋Mutlaka deneyin bunu emi huzurlu aksamlar olsun insallah🙏🌜 🍰🍰🍰 Gazozlu tepsi pastasi Keki icin: 3 yumurta Yarim su bardagi sivi yag Yarim su bardagi sade gazoz 1 Su bardagi seker 2 Su bardagi un 1 Paket kabartma tozu Kremasi icin 1 Paket vanilyali creme ole Soguk sut Uzeri icin: 1 Paket toz krem santi Sevilen meyveler 1 bardak soguk sut Kalan yarim bardak gazoz Tart jolesi icin: 1 Su bardagi su 1 Tatli kasigi misir nisastasi 1 Tatli kasigi seker (Hazir olarakta satiliyor) 🍰🍰🍰 Yapilisi: Ilk olarak yumurtalari sekerle cirpiyoruz.sivi yag ve gazozuda ekleyip mikserle cirpmaya devam ediyoruz.Malzemelerimiz tamamen karisinca kontrollu bir sekilde eleyerek unumuzu ve kabartma tozunuda ekleyip spatula ile iyice karistiriyoruz ve yagladigimiz dikdortgen borcama dokuyoruz.isitilmis 180 derecelik firinda pismeye birakiyoruz.Kekimiz piserken krem santimizi 1 bardak sutle cirpalim dolaba sogumasi icin birakalim.Kremasi icin tarifine gore creme ole yi cirpalim sogumasi icin dolaba onuda kaldiralim.En son tart jolesini kucuk bir tencereye tum malzemelerinizi alalim ve katilasincaya kadar pisirelim .Onuda ara sira kabuk baglamasin diye karistiralim ve bir kenara alim.Istedigimiz meyveleride yikayip dilimleyelim hazir olsun.Pisen kekimizi biraz serinleyince yarim bardak gazozla islatalim.Uzerine cirptigimiz crem oleyi surelim.Onun ustine krem santiyi surelim ve artan santiyi sikma torbamiza alalim.Pastamizin uzerine kurdanla cizelim ki meyveleri yerlestirmemiz kolay olsun.Cizdigimiz yerlerin uzerini krema torbamiza koydugumuz krem santiyle susleyelim.Uzerine meyvelerimizi istedigimiz gibi yerlestirelim ve son olarakta uzerine de meyvelerimiz kararmasin diye tart jolemizide kaplayalim ve dinlenmesi icin buz dolabina kaldiralim.Bir iki saat sonra pastamiz servise hazirdir afiyetler olsun🙋 #pasta#pastaski#pastaaskina#meyve#meyveli #meyvelipasta#gazoz#gazozlupasta#sunumlarsahane#neselisununlar #sunumönemlidir#sunumduragi
Turuncu Tatlar (@turuncu_tatlar)'in paylaştığı bir gönderi ()
Tarifin devamı

İFTAR MENÜSÜ 2

Tarifin devamı

KEŞKÜL TATLISI

Tarifin devamı

İFTARA NE PİŞiRSEM :)


Hayırlı Ramazanlar canlar. Her zaman ki gibi biz bayanlara Ramazanda da iftara ne yapsam derdi düşüyor. Ne pişireceğini bilsen gerisi kolay da iş karar vermekte bitiyor:) Belki fikir olur diye ara sıra sizinle iftar  menülerimi paylaşarak belki birazcık işinizi kolaylaştırabilirim;)
Evet efendim bizim menüsünde;
Yoğurt çorbası
Zeytin yağlı kuru fasulye
Pirinç pilavı
Tavuk pirzola
Semizotlu fellah köfte  salatası
Ev yapımı cevizli baklava
Ağız tadında hayırlı iftarlar diliyorum efendim :)
Tarifin devamı

ÇİÇEK POĞAÇA


Herkese hayirli Ramazanlar canlarim  🙋Sahurda yumusacik bir pogaca yapmak isterseniz buyrun bu tarif tam size gore👌Eminim bir kere denedikten sonra hiic vazgecemiyeceksiniz😉Herkese hayirli Ramazanlar efendim. Rabbim oruclarimiz kabul etsin insallah😌
🌸🌸🌸

ÇiÇEK POĞAÇA


Malzemeler:
1 paket labne peyniri (300gr)
1 paket  yaş maya
1 Su bardağı llık süt
1 Su bardağı ılık su
1 Su bardağı sıvı yağ
3 Yemek kaşığı şeker
1,5 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç malzemesi için :
Bir kase beyaz peynir
Bir yumurta beyazı


Üzere için:
2 yumurta sarısı
Mavi haşhaş, susam, çörek otu

🌸🌸🌸

Yapılışı: 
İlk başta derin bir kaba sürümünü ve suyumuzu alalım ve içinde mayamızı eritelim. Ardından yağımızı, şekerimizi ,tuzunu ve labne peynirini koyup elimizle karıştıralım. En son üstüne kontrollü bir şekilde unumuzu ekleyelim. Kabartma tozunu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurumuzun üzerine temiz bir bez örtelim bir saat mayalanmaya bırakalım. Mayalanan Hamurumuzun mutfak tezgahımızda yoğurarak gazını çıkaralım ki güzel kabarsın
:) Hamurumuzdan limon  büyüklüğünde  parçalar alıp elimizle yuvarlanalım. Yuvarladığımız hamurun tam ortasına çay bardağı ile bastırıp bıçakla ya da makasla kesikler atalım ve iki eksiği uçlarında birleştirerek çek şeklini verelim. Tüm hamurları bu şekilde yapalım. Yağlanmış tepesimize diyelim ve bir 10-15 dakika tepside mayalanmaya bırakalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Susam, haşhaş,.. serpip ısıtılmış fırında pişirelim. Yumuşacık poğaçalarımız servise hazırdır. Afiyetler olsun :)
Not: Çiçeklêrin yapraklarını keserken çift sayıda kesinti iki yaprak birleşerek bir yaprak olacak:)









Tarifin devamı