ANANASLI PARFE

Havaların gidişine bakılırsa havalar hiç ısınmayacak gibi geliyor insana. Ama elbet yaz mevsimide geçte olsa yüzünü gösterecektir:)) Havalar ısınmaya başladığında canınız serin serin birşeyler çekerse bu tarif tam size göre;)
MALZEMELER:
2 Paket krem şanti
2 Su bardağı süt
2 Pakete yakın kakolu ve sade pötibör bisküvi
Yarım çay bardağı kadar meyve kurusu
1 Çay bardağı damla çikolata
4-5 paket çokanat ya da halley pasta
1 Büyük muz
3- 4 dilim taze ananas ya da konserve ananas
ÜZER İÇİN:
1 Paket dr Oetker glazür çikolata
YAPILIŞI:
Bisküvileri elimizke küçük parçalara ayıralım. Krem şantileri iki su bardağı sütle köpürtelim. Kırdığımız bisküvileri krem şantiye ekleyelim ve karıştıralım. Halley pasta ya da çokanatları robotta birzcık parçalatalım ve krem şantili kaba ekleyelim. Ardından meyve kurusunu, damla çikolatayı ekleyelim , karıştıralım. En sonda meyvelerimizi içine doğruyalım ve streç serdiğimiz kaba dökelim. Üzerini spatula ile iyice bastırıp şekil almasını sağlayalım. Bir gece buz dolabında bekletelim ve ertesi gün servis tabağına ters çevirelim. Üzerini glazür çikolatayla kaplayalım soğukken servis edelim. Afiyet olsun..

9 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

vayyyy.harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.

Lezzet sarayı dedi ki...

ellerine sağlık ısınan şu günlerde harika gider....

Unknown dedi ki...

Burası fazlasıyla ısındı :) Tam parfelik bir hava var,ilk fırsatta deneyip,serinlemeli :)
Ellerine sağlık canım..
Sevgilerimle..

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

lezzet küpü olmuş ellerinize sağlık...

Lezzet Taneleri dedi ki...

Semacım parfen harika görünüyor.Öptüm byeee...

Aycan dedi ki...

Çokkkk nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.

Sevgiler;

Güloanne mutfakta dedi ki...

semacığım merhaba uzun zamandır ziyaretine gelemedim ama hep takip ediyordum parfene bayıldım ellerine ve emeğine sağlık sevgiler

pembe kekik dedi ki...

Elinize sağlık,nefis görünüyor.

mandalincikmazi dedi ki...

Şööleeeen gibi görünüyor :))
ellerine sağlık canım............
Afiyetler olsun ............

Yorum Gönder