Bu paskalya çöreğini gerçekten denemelisiniz .Yumuşacık ve çok lezzetli bir çörek oluyor kendileri :) Bu ölçülerden yaklaşık iki tepsi çıkıyor. İsterseniz tam ölçü yapıp buzluğunuza atabilirsiniz. İhtiyaç anında tap taze tüketebilirsiniz. İsterseniz yarım ölçü yapıp bayatlamaya fırsat kalmadan tüketebilirsiniz. Karar sizin ;)
MALZEMELER:
2 Yumurta akı (sarısı üzerine)
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı ılık su
Bir tutam tuz
1çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı kuru pakmaya
2 Su bardağı ılık su
Aldığınca un
YAPILIŞI:
İlk önce çöreğimizin mayasını hazırlayalım. Bunun için bir çay bardağı şekeri, yarım çay bardağı kuru mayayı iki su bardağı ılık suyu bir kapta karıştırıcaz ve mayalanmaya bırakıcaz :) Ardından derin bir kaba bir iki bardak unu alalım üzerine yumurta akımızı koyalım. Onun üzerine bir çay bardağı ılık suyumuzu , yağımızı, ve tuzumuzu ekleyip elimizle tüm malzemelerimizi güzelce karıştıralım. Üzerine diğer kapta kabaran mayamızı ekleyelim ve kıvam alıncaya dek un ekleyelim. Hamurumuz kulak memesi kıvamına gelince istediğimiz gibi şekil verelim ve 10- 15 dakika kadar da tepside mayalandırdıktan sonra yumurta sarımızı üzerine sürelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyetler olsun..
1 yorum:
Elinize sağlık enfes görünüyor tarif çok hoşuma gitti ayrıca bloğunuzu takibime aldım bende beklerim....
Yorum Gönder