FIRINDA DONUT


Renkli mi renkli ,şeker mi şeker bir tarif  geliyor  efendim  huzurlarınıza fırında  donut :) Donutun  kızartılmış ağır haline daha hafif bir alternatif ;) Denemeyen kalmasın...;) Buyrun efendim tarifimiz;

MALZEMELER:
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
50 gr yumuşak tere yağ ya da margarin
1 Yumurta
1 Çay bardağına yakın şeker
1 Paket instant maya
1 Çimdik tuz
3-4 Bardak un
ÜZERİ İÇİN:
120 gram çikolata ( sütlü ya da bitter)
Pasta süsü,fındık içi..vs




YAPILIŞI:
Derin bir kaba ılık su ve sütümüzü , maya ve şekerimizi de ekleyip elimizle iyice karıştıralım. Üzerine tere yağ , yumurtamızı ekleyelim. Tuzumuzu da atıp kontrollü bir şekilde unumuzu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurumuzu bir saat kadar mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurumuzu tezgahımızda gazı çıkana dek yoğuralım ve 1 cm kalınlığında açalım. Bardakla ya da yuvarlak bir kalıpla yuvarlaklar çıkartalım. Çıkarttığımız yuvarlakların ortasını da küçük bir yuvarlakla delelim. 180 derecede ısıtılmış fırında donutlarımızı pişirelim. Pişen donutlarımız soğurken biz çikolatamızı benmari usulü eritelim. Soğuyan donutlarımızın bir yüzünü çikolataya batırılaım ve üzerlerini pasta süsleri , fındık,ceviz..vs ile süsleyelim. Çikolatalarımız donunca donutlarımız servise hazırdır. Çocuklar bayılacak afiyetler olsun ;)




Tarifin devamı

MİNİK BİR SOFRA İLE KOCAMAN BİR SELAM :)


Herkese kocaman selamlar :) İnsallah beni unutmamıssınızdır :( Ben buraları da sizleri de hiç unutmadım ..Buraların kokusunu da tadını da cok özledim. İnsallah kaldığımız yerden devam edebilelim.. Saglıkla..huzurla..:)  Rabbim nasip ederse bundan sonra artık bolca buralardayım :)  
 Bu arada buda  mını gun sofram:) Artık günlerde aldığımız karar neticesinde genelde üç çeşit sınırlaması getirdik. Bu kurala uymak benim için her ne kadar zor olsa da farkettimki üç çesitle de doyuluyormus ve aramızda kalsın hiç yorulunmuyormus:)

Menümde yaprak poğaça, etimek salatası ve sadrazam lokumu vardı efendim..En kısa surede görüşmek dileğiyle..
Tarifin devamı

PRENSES TACI POĞAÇASI



Güzel mi güzel, pofuduk mu pofuduk şekliyle de az farklı bir poğaça olsun diyorsanız buyrun burdan alın ;) Yapılış aşamaları için videoya göz atmayı unutmayın ;) Herkese huzur dolu bir akşam diliyorum..


MALZEMELER
1 Su bardağı ılık süt
1 Su bardağı ılık maden suyu
1 Su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
2 Yemek kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket yaş maya
Aldığınca un




İÇİ İÇİN:
Bir kase kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydanoz




YAPILIŞI:


Derin bir kapta ılık sütümüzü, yağımızı ve sodamızı karıştırıp mayamızı içinde elimizle iyice eritelim. Şeker ve tuzumuzu ekleyelim. İyice mayamızı erittikten sonra kontrollü bir şekilde unumuzu ekleyip kulak memesi kıvamında elde ettiğimiz hamurumuzu bir saat kadar mayalanmaya bırakalım. Hamurumuz mayalanırken peynirimizi iyice bir kapta ezelim. Yıkadığımız maydanozları da kıyıp karıştıralım. Mayalananan hamurumuzu tezgahımızda gazını çıkarttıktan sonra limon büyüklüğünde parçalar kopartarak elimizle yuvarlayalım. Merdaneyle hamurumuzu biraz açıp şerit poğaçadaki gibi kenarlarına kesikler atıp peynirlerimizi içine koyup rulo yapalım.Boğçamızı şerit poğaçadan farklı olarak yağladığımız muffen kalıplarımıza yerleştirelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda pişirelim. Pişen bohçalarımızı muffen kalıplarından çıkartalım ve ılıkken servis edelim. Afiyetler olsun...











Tarifin devamı

TARAK TATLISI







Buraları ne kadar cok özlemişim. Bir bloğumun olduğunu unutmuştum neredeyse.. Bloğumu , blok arkadaşlarımı, buraların havasını  gerçekten çok özlemişim. Çok şükür ki aranızdayım yine :) Tatlı bir başlangıç yapmak istedim. Tarak tatlısı sunum olarak farklı lezzet olarak ise nefiss....Bu lezzeti kesinlikle keşfetmenizi isterim ;)

MALZEMELER:

1 Yumurta
1 Yumurtanın beyazı (sarısı üzerine)
3 Yemek kaşığı yumuşak tere yağ
1 Çay bardağı irmik
1 Çay bardağı pudra şekeri
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı Hindistan cevizi
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Aldığınca un

İÇİ İÇİN:

1 Su bardağı kırık badem






ŞERBETİ İÇİN:

4 Su bardağı şeker
4.5Su bardağı su
Çeyrek limon suyu

ÜZERİ İÇİN:

1 Yumurta sarısı
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım bardak badem

YAPILIŞI:

Şerbetimiz soğuk olacağı için önce şerbetimizi hazırlayalım. Bir tencerede şekerle suyu kaynatalım ve şerbetimizi soğumaya bırakalım. Derin bir kapa yağımızı , bir bütün yumurta ve yumurta beyazımızı şekerimizi elimizle birbirine karıştıralım. Ardından sıvı yağ , irmik ,yoğurt , Hindistan cevizi , kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip elimizle karıştıralım. Tüm malzemelerimiz karıştıktan sonra unumuzu azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamında hamurumuzu hazırlayalım. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alalım ve temiz kullanılmamış bir tarağın üzerine hamurumuzu yayalım. Dövdüğümüz ya da iri olarak robottan geçirdiğimiz bademlerden bir tatlı kaşığı kadar hamurumuza koyalım ve üzerine kapatalım. Hamurumuzu  uç kısımlarını birleştirerek taraktan çıkartalım ve yağlı kağıt serili tepsimize tatlılarımızı dizelim. Tüm hamurlarımızı aynı  şekilde yaptıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirelim. Fırından çıkan sıcak tatlılarımızın üzerine soğuk şerbetimizi gezdirelim. Tatlımız şerbetini içini çekince servise hazırdır demek .Afiyetler olsun..Sağlıcakla kalın..










Tarifin devamı

Klima, Soğutma Uzmanından Alınır

Sıcak havalarda klima ile serinlemek gibisi yok, değil mi? Geçtiğimiz sene vantilatör ile bu işin olmadığını gördüm, bu sene hazırlıklıyım: 2017 yazına bir klima ile gireceğim. Alacağım modele karar vermek için sayısız inceleme okudum, sonu gelmeyen karşılaştırmalar yaptım. Siz de aynı zahmeti çekmeyin diye, araştırmamın sonucunu paylaşıyorum. Dikkat ettiyseniz “marka” değil, “model” dedim zira markaya zaten karar verdim: Uğur Soğutma. Klimanın soğutma uzmanından alınması gerektiğini düşünüyorum, soğutma uzmanı deyince akla ilk gelen isimde, Uğur Soğutma oluyor.




Klima satın alırken ilk dikkat etmeniz gereken şey, enerji tasarrufu. Hemen her klima, A++ enerji sınıfına ait olduğunu iddia ediyor. Aynı şekilde, çoğu klimada “inverter” özelliğini görmeniz mümkün oluyor. Ancak her nedense, bu iki özellik genellikle bir arada yer almıyor! Gerçekten de, hem A++ enerji sınıfına ait ve hem de inverter teknolojisini kullanan klima modelleri bir hayli ender. Uğur Soğutma’nın UIS 18 klima modeli, bu nedenle takdiri hak ediyor. Her iki teknolojiyi de birlikte kullanan UIS 18, maksimum seviyede enerji tasarrufu gerçekleştiriyor ve elektrik faturasından endişe etmeden istediğiniz kadar kullanma imkânı sunuyor.





UIS 18’in tek avantajı bu değil elbette. Bekleme modundayken sadece 1W elektrik tüketiyor. Bu da %80’e varan bir enerji tasarrufu yapmasını sağlıyor. Klimanın akıllı soğuk hava üflememe özelliği var, yani açar açmaz soğuk hava üflemeye başlamıyor. Ortam sıcaklığını, yavaş ve doğal bir şekilde istenilen dereceye getiriyor. Ancak bunun çok uzun sürdüğünü de düşünmeyin:  Turbo modu sayesinde, çok kısa bir süre içinde serinlemeniz mümkün oluyor. Otomatik sorun tespit ve koruma sistemleri sayesinde de klimayı güvenle kullanabiliyor, yetkili servisle mümkün olduğunca az muhatap oluyorsunuz!

Ben 19.000 BTU olan modelini sipariş etmeye karar verdim, ancak daha düşük BTU’lu modelleri de bulunuyor. En doğrusu bir keşif yaptırmanız ve size en uygun modeli tespit ettirmeniz olacaktır. Daha sonra, https://satis.ugur.com.tr/ adresinden 12 taksitle bu mükemmel klimayı satın alabilirsiniz.




Bir boomads advertorial içeriğidir.
Tarifin devamı

MERHABA HAYAT BEN GELDİM...

 

 Kocaman merhabalar tüm takipçilerim ve blog arkadaşlarım...Uzun bir ara oldu biliyorum ..diğerlerinden farklı bir araydı bu ama şükür ki yine burdayım ,aranızdayım ,yerimdeyim... Beni soran, merak eden, dua eden, herkese binlerce teşekkür ediyorum..Hayat her zaman pembe olmuyormuş bunu insan yaşadıkça anlıyor. Bazen hayat sizi istemediğiniz yerlere savuruyor ve kendinizi yabancı yerlerde buluveriyorsunuz..Yasadığım sıkıntıları anlatmayacağım burada , bu hastalıkta bende  kalan derin izlerden de bahsetmeyeceğim... Halimize binlerce sükürler olsun.Bloğuma da kaldığım yerden hiç bir şey olmamış gibi devam edeceğim.. Vee  hayat baslasın kaldığı yerden...

Yaşamak güzel şey doğrusu , üstelik hava da güzelse..Hele gücün kuvvetin yerindeyse , elin ekmek tutmuşsa bir de..Yaşamak güzel şey doğrusu...
Hadi bakalım tarifler de kaldığı yerden devam etsin...

Tarifin devamı