"TAKİP EDENLER" SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ

Merhabalar. Bloggerın ülkemize yönelik domain yönlendirmesi ile birçok problem yaşamaya başladık bloggerlar olarak. Ben de ilk olarak Takip Edenler sorununu fark ettim. blogspot.com olan alan adlarımız blogspot.com.tr olarak değiştirildiği için sorunları yaşıyoruz. Google Friend Connect sorununun çözümü için yapmamız gerekenler çok basit. Kumanda panelimizden ŞABLON'a girip "HTML'yi düzenle" yi tıklıyoruz. 



Çıkan kodlardan head kodunu buluyoruz. Bulamazsanız kodların herhangi bir yerine tıklayıp daha sonra CTRL+F tuşlarına basıyoruz. açılan boşluğa (1 numaralı yer) head yazıp kodu kolayca bulabilirsiniz(2 numara). Bu kodun hemen bir satır altına (3 numara) aşağıdaki kodları yapıştırıyoruz ve şablonu kaydet dediğimizde zaman bütün sorunlarınız halloluyor.





Not: Bununla ilgili sorun yaşayanlar benimle iletişime geçebilirler. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyrım. Yanlız bu değişikliğe zaman içinde ihtiyacımız kalmayabilir. Yapılan değişiklikleri geri almamız gerekebilir. Ben geçici olarak bu çözümü kullanmayı uygun buldum.
Tarifin devamı

BU DA BAŞKA BİR SÜPRİZ KEK:)


İşte karşınızda kek içinde kek :) Bu tarifi ilk sevgili denizin bloğunda görmüştüm ve bunu hemen denemeliyim demiştim. Gerçekten yiyenleri görüntüsüyle şaşırtıyor. Yapması da oldukça  eğlenceli. Biraz vakit alıcı gibi gözükse de bu görüntüye doğrusu  değer :) Yakında sevgililer günü var.  Mesela bu keki  sevgililer gününde böyle kalp şeklinde yapıp sevdiğinizi mutlu edebilirsiniz , gönlünü fet edebilirsiniz ;) Ya da farklı kurabiye kalıbıyla farklı renklerle deneyebilirsiniz. Sizin hayal dünyanıza kalmış  :)

MALZEMELER:

İÇ KEKİ İÇİN :

2 Yumurta
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı şeker
1 Çay bardağı süt
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu 
1.5 Su bardağı un
İstenilen renk gıda boyası
İstenilen şekilde kurabiye kalıbı


DIŞ KEKİ İÇİN:

3  Yumurta
1 Çay bardağı süt
1.5 Çay bardağı şeker
1 Çay  bardağı sıvı yağ
Yarım portakalın suyu
Bir portakalın kabuğu
1 Paket kabartma tozu 
1.5 Su bardağı un

YAPILIŞI: 

























Önce iç kekini hazırlayalım. Derin bir kapta şekerle yumurtayı çırpalım. Ardından yağını, sütünü ekleyelim karıştıralım. En son ununu, kabartma tozunu ekleyip iyice karıştıralım. En son gıda boyasını ekleyip dikdörtgen borcama ya da o boyda bir tepsiye harcımızı dökelim ve 180 derecede ısıtılmış fırında pişirmeye bırakalım. Kekimiz fırında pişerken biz diğer kekimizi hazırlayalım. Yine derin bir kapta yumurta ve şekeri çırpalım ve önce sıvı malzemeler sonra katı malzemeler olacak şekilde kekimize malzemeleri ekleyerek çırpalım. Pişen kekimizi alalım ılıyınca istediğimiz kurabiye kalıplarıyla keselim ve baton kek kalıbımızın altını yağlayalım çırptığımız kekten alt tabanını kaplayacak şekilde dökelim. Üzerine kestiğimiz kurabiyeleri sırt sırta dizelim. En son üzerine de kalan kek harcımızı dökelim ve 180 derecede pişirelim. Mutfağımıza güzel kokular yayıldıysa kekimiz pişmiş demektir. Üzerini eğer isterseniz kalan kekleri elinizde ufalayıp üzerine sevdiğiniz bir krema ile kaplayıp kek kırıntılarını üzerine serpebilirsiniz. Böylece kekinizin ihtişamını biraz daha artırmış olursunuz;)   Ben üzerini krem ole ile kapladım keke çok yakıştı kek hemen  pasta  havasına giriverdi.:) Birde önemli  hatırlatma keki alt tabana dökerken biraz cimri olun. Çünkü hamur çok olunca piştikçe kabarıyor ve  üzerindeki keklerin taşmasına ve dağılmasına sebep olabiliyor. Benimki biraz öyle oldu.




Tarifin devamı

RULO HAVUÇ SALATASI


Yılbaşı günü,  yılbaşı soframız için hazırlamıştım bu lezzeti . Gerçekten çok hafif ve şık.  Misafirlerinizin gönlünü fet edebileceğiniz bir salata seçeneği. Daha önce buna benzer şekilde ıspanak rulosu denemiştim.  O da  hem ıspanak yemeyenler için ıspanağı yedirten bir tarif hemde sofralarınızda göz dolduracak bir tarif olmuştu. Rulo havuç salatasını da özellikle davet sofralarınızda sofranızı dolduracaktır :) Mutlu ,huzurlu bir hafta diliyorum...

MALZEMELER:

Yarım kilo havuç
4 yumurta
4- 5 Yemek kaşığı un
1 Su bardağı su
1 Yemek kaşığı zeytinyağ
1 Tatlı kaşığı tuz

ARASI İÇİN:

2 Su bardağı yoğurt
1 Diş sarımsak
Bir küçük kase garnitür

YAPILIŞI:

Önce havuçları yıkayalım ve soyalım. Onları rendeleyerek zeytinyağ koyduğumuz tavaya alalım ve sotelemeye başlayalım. Suyunu çekince suyumuzu ekleyelim tuzunu serpelim ve altını kısıp pişmeye bırakalım. Pişen havucumuzun altını kapatalım ve havuçlarımızı soğumaya alalım. Şimdi yumurta sarılarımızı ve beyazlarımızı ayrı kaplara ayıralım. Beyazlarımıza bir fiske tuz atarak kar gibi oluncaya dek çırpalım. Sarıların üzerine soğuttuğumuz havuçları ve unu ekleyerek karıştıralım ve bu karışımı mikserle iyice karışana dek çırpalım. Yavaş yavaş yumurta beyazlarımızı bu karışıma bir kaç defada ekleyelim. Karıştırırken tahta kaşık kullanmaya ve alttan alarak karıştırmaya dikkat edelim. Yağlı fırın tepsimize karışımımızı dökelim ve 180 derecede ısıtılmış fırına verelim. Pişen rulomuzu rulo pasta sarar gibi ilk sıcaklığı çıkınca hemen yuvarlayalım ve üzerine nemli bir bez örtelim. Rulomuz dinlenirken biz ara sosunu hazırlayalım. Bunun için yoğurdumuzu bir kaba alalım ve tuz ve rendelediğimiz sarımsağımızı ekleyelim ve karıştıralım. Rulomuzu açalım yoğurdumuzu sürelim. Üzerine istediğimiz miktarda garnitür serpelim. Salatamızın arasına yoğurdun üstüne peynir,közlenmiş kırmızı biber.. vs de koyabilirsiniz. Afiyet olsun..



Tarifin devamı

LİMONLU TAVUK



Bu tarif sayesinde ilk defa bütün tavuk kullanarak bir yemek yaptım. Yılbaşı için tarif düşünürken sevgili Oktay ustanın bu tarifine rastladım. İyi ki de rastlamışım on numara bir tarif çünkü. Bu arada oktay usta demişken geçtiğimiz ay oktay usta  Akşehirde idi. Ben yazmayı sizlerle paylaşmayı unutmuşum :(  Onunla tanışıp biraz sohbet etme fırsatı buldum :)  Ama ne yalan söyleyim onu görünce çok heyecanlandım  :)  Nereden başlayıp ne konuşacağımı zor buldum.  Gerçekten çok  alçak gönüllü  sempatik birisi .Allah yolunu açık etsin... Tarifimize dönersek tarif gerçekten bir tavuğun tadını doruk noktasına kadar taşıyan bir tarif :) Öyle ki tavuğu yiyenlerde organik tavuk , köy tavuğu hissi bırakıyor.Ben içini önce pilav yapıp doldurmayı düşündüm ama sonra sanki pilav biraz içinde hamur olabilirmi ki diye vazgeçerek tarife sadık kaldım. Ama tavuğu pilavın üzerine ya da sebzelerin üzerine yerleştirebilirsiniz. İki şekilde de nefis oluyor ve tam bir ziyafete dönüşüyor ;)

MALZEMELER:

Bir bütün tavuk
3 Diş sarımsak
3 Orta boy kuru soğan
Bir limon kabuğu rendesi
1 Yemek kaşığı tere yağ
2-3 Havuç
2-3 Patates
Tuz ,karabiber, kekik
Yarım çay bardağı ay çiçek yağı

YAPILIŞI:

Tavuğumuzu  iyice bir yıkayalım. Sonra bir kaseye  iki sarımsağı rendeleyelim. Üzerine  bir limonun kabuğunu rendeleyelim. Başka bir yerde bir soğanı ve bir sarımsağı ince ince doğrayalım ya da robottan geçirelim. Şimdi önce  tavuğumuzun içini dışını güzelce tuzlayalım. Ardından tereyağımızı elimize alalım ve tavuğun üzerini ; önünü, arkasını iyice yağlayalım. Ardından sarmısaklı karışımı altına üstüne sürelim iyice her yerine sıvayalım. En son doğradığımız soğan ve sarmısağı da içine dolduralım. Unladığımız fırın poşetine tavuğumuzu yerleştirelim. Üzerine de bir iki delik açalım ve 180 derecede fırına verelim. Diğer yandan  havucumuzu yıkayalım, soyalım. Patatesleri soyalım istediğimiz şekilde havuç ve patatesleri doğrayalım. Soğanları soyalım ve dilimleyelim. İsterseniz sarımsakta ekleyebilirsiniz.
Hazırladığımız tüm sebzeleri bir kaba alalım. Üzerine bir yarım çay bardağı ay çiçek yağı ve baharatları ekleyerek iyice karıştıralım. Yine unladığınız fırın poşetine yerleştirelim ve bir iki delik atalım. Pişen tavuğun yanında sebzeleri de fırına verelim . Tavuğun pişmesi bir saati buluyor, sebzeler ise 15- 20 dakikada pişiyor. Pişen tavuğumuzu servis tabağımıza alalım ve etrafına sebzelerimizi yayalım. Sıcakken servis edelim. Afiyet olsun...








Tarifin devamı

MİSKET KURABİYE

 
Misket Kurabiye blog arkadaşlarım tarafından sık sık denenen benim tarafımdan da beğenilip yapılan  sık sık  gelen misafirlerime ikram ettiğim bir kurabiye oldu. Hatta bir ara öyle bir dadandım ki gelen misafirlerime artık bu kurabiyeden bıkkınlık gelmişti. Çünkü her geldiklerinde ikramlıklar arasında  kurabiye katagorisinde hep aynı kurabiye yer alıyordu :)  Gerçekten kıyır kıyır lezzetli. Aynı zamanda dondurucu da da saklayabilirsiniz. Çıkardığınızda tap taze oluyor :)  Ama misafirlerinize  benim gibi  bıktıracak kadar ikram etmeyin :) 


MALZEMELER:

125 gr yumuşak margarin ya da tere yağ
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Paket kabartma tozu
1 Yumurta ( akı içine sarısı üzerine )
1 Çorba kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı çörek otu
1 Tatlı kaşığı mahlep
1 Tatlı kaşığı toz kırmızı biber ya da pul biber
Aldığınca un

YAPILIŞI:

Bir kasede çörek otu hariç hepsini karıştıralım ve kontrollü bir şekilde unumuzu da ekleyip kulak memesi  yumuşaklığında bir hamur elde edelim. En son çörek otunu da koyup hamurun her yerine yayılmasını sağlayalım. Hamurumuzdan  misket büyüklüğünde parçalar alalım ve yuvarlayalım. Yağlı kağıt serili tepsimize dizelim ve üzerine yumurta sarımızı sürelim.  180 derecede pişirelim. Misket Kurabiyemiz servise hazırdır afiyet olsun:)






Tarifin devamı

HAFTA SONU KAHVALTISI


Geçtiğimiz günlerde hafta sonu için eltimler evimize konuk olmuşlardı. Yani geçtiğimiz günlerde dediysem tam olarak ne kadar geçtiğini belirtmeyeyim ki bu sofranın ne kadar arşivde beklediği belli olmasın :) Onlarla birlikte eğlenceli  ve lezetli bir hafta sonu geçirdik:)  Hafta sonu kahvaltımızda olanlar işte burada:)  Belki pazar günü kahvaltınız için fikir verebilir ;) Sevdiklerinizle birlikte mutlu bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle..

Süpriz kek tarifi hemen gelecek :)

Misket kurabiye tarifi hemen eklenecek :)

Kahvaltılıklar

Şerit poğaça

Kalp çörek

Siyah zeytin

Ev yapımı reçellerim: Dut,vişne, beyaz kiraz, çilek

Tereyağ

Yoğurtlu közlenmiş kırmızı biber ve patlıcan

Ev yapımı yoğurt




Tarifin devamı

BUNU HEPİMİZ YAPABİLİRİZ :)




Bu soğuk havalarda yapacağımız bu işlemle belkide onlarca kuşu yaşatabiliriz. Tek yapmamız gereken boş bir tuvalet kağıdı rulosunu reçelleyip ya da ballayıp kuş yemine bulamak. ve bunu uygun bir ağaca asmak .Bu soğuk havalarda  hayvanlara karşı duyarlı olalım hayvanları soğuktan koruyamasakta açlıktan koruyabiliriz ;)

Tarifin devamı