ARABA PASTA :)



Çocukları mutlu etmek için işte güzel bir seçenek daha :) Çocuklar bu araba pastayı görünce o kadar heyecanlandılar ki yemeye nereden nasıl başlayacaklarına karar veremediler:) Ben de onların o tatlı tartışmalarına tanık olunca yorgunluğumun yerini mutluluk alıverdi:)) Tarifi yaparken ben  parçalarını ölçerek kesmedim. Zaten sayılarla aram pek iyi değil :)) Göz kararı ölçülerle keserek yaptım.Siz belki uzunluklarını  ölçüp ayarlayarak daha düzgün arabalar  yapmayı tercih edebilirsiniz. Ama gözünüz korkmasın yapması gayet eğlenceli ama acıcık zaman alıcı ;)) Eeee o da çocuklarımız için olsun o kadar :)) Sağlıkla mutlu hafta sonları diliyorum..


MALZEMELER:

KEKİ İÇİN:

5 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Paket vanilya
1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
2 Su bardağı kadar un
Bir çimdik tuz

KREMASI İÇİN:

1 Paket hazır pasta kreması
2 Paket krem şanti
4 Adet yuvarlak bisküvi
Çay kaşığının ucuyla pembe ya da istediğiniz renk gıda boyası.
  4 Su bardağı süt

YAPILIŞI:

İlk önce yumurta sarılarımızı  ve beyazlarımızı ayıralım. Sarılara şekeri ekleyerek çırpalım. Üzerine  unu kontrollü bir şekilde ekleyelim. Kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip çıpmaya devam edelim. Hepsi karışınca  beklemeye alalım.Biraz katı kıvamlı olabilir olabilir korkmayın yumurta beyazıyla buluşunca kıvamını alacaktır:) Yumurta beyazlarına tuzu ekleyip önce düşük devirde sonra da yüksek devirde kar gibi oluncaya dek çırpalım. Daha sonra bu karışımı yavaş yavaş tahta kaşıkla hep alttan alarak karıştırarak yumurta sarılarına ekleyelim. Kekimiz hazır olunca yağladığımız fırın tepsisine dökelim ve 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim. Kekimiz pişerken biz kremalarımızı hazırlayalım. Önce pasta kremamızı sütle tarifine göre çırpalım. Ve dolaba kaldıralım. Ardından  krem şantiyi sütle çırpalım ve çoğunluğunu pembeye ayırarak krem şantimizi üçe bölelim. Çoğunluk olan kısmıa çay kaşığının ucuyla pembe gıda boyası koyalım ve iyice karıştıralım. Küçük bir kaseye  mavi gıda boyasını  ekleyerek mavi şantimizi hazırlayalım.. Ondan bir kaşık fazla olacak şekilde de beyaz şanti ayarlayalım ve hepsini dolaba kaldıralım.  Kremalarımız hazır.


Pişen kekimizi soğuması için bekleyelim ve tezgahımıza alalım.




Kekimizin uzun kenarından dörtte birlik kısmını şerit şeklinde keselim. Bu parçayı dört parçaya bölelim. Kalan büyük parçayı da ikiye bölelim.



Kestiğimiz dört parçayı her birini ortada ikiye bölelim.


İki büyük kekimizi aralarına pasta kremamızı sürerek üst üste koyalım. Üzerine orta kısmına tekrar pasta kremamızı sürelim. Ve kestiğimiz keklerden üç tanesini oraya yerleştirelim.


Onun da üzerine tekrar pasta kreması sürelim.


Sürdüğümüz pasta kremasının üzerine kalan keklerimizi dizelim. Kalan kek parçalarıyla arabamızın tavanının etrafını çevirelim.


Arabalarımızın uç kısımlarını keselim sivriliği gitsin. Kalan parçaları da arabamızın tavanının üzerine yerleştirelim



Arabamızı artık pembe krem şantiyle kaplayabiliriz. Arabamızın  her yerini spatula yardımıyla krem şantiyle kaplayalım




Bir kürdan yardımıyla arabanın üzerine gözümüzü,  farlarımızı , camlarımızı çizelim .Şantiyle doldururken kolay olması için:) Kremşanti torbasına öncemavi şantiyi koyalım ve işaretlediğimiz gözlerimizi, ağzımızı dolduralım. Ardından camlarını, farlarını ve gözlerindeki belirlediğimiz yerleri beyaz  şantiyle  kaplayalım. Geri kalan yerlerini de pembe şantiyle sabırla kapladık mı pastamız hazır.Pastamızın altını ben tepsimi folyo ile kaplayaark stand gibi yaptım.Pastaya başlamadan önce pastayı sunacağınız standı hazırlayıp üzerinde pastayı yapmaya başlamayı unutmayın.:) Son olarak ta arabamızın tekerleklerini yerleştirdik mi gaza basmaya hazırız demektir ;) Onun arabası varrr gider mi giderr....:)








ARABA PASTA NASIL YAPILIR?






















Tarifin devamı

MEYVELİ ÇİKOLATA KASELERİ




Canınız kolay ,gösterişli ve çikolatalı bir şeyler istediğinde ya da kendinizi ve sevdiklerinizi şımartmak için kolayca yapabileceğiniz bir lezzet senfonisi :) Geçtiğimiz günlerde ziyaretimize gelen güzel arkadaşlarım için yapmıştım. Onlar bu lezzeti yerken kendilerinden geçerken bende arkadaşlarımı mutlu ettiğim için kendi adıma mutlu oldum. Ne demişler : ' sevginin yolu mideden geçer ' :) Sizde sevdiklerinize bu jesti illa ki yapın ;) Çikolata tadında kalmanız dileğiyle..

MALZEMELER:
(6 Adet için)
150 gr bitter çikolata
1 Paket crem ole
Mevsim meyveleri
2.5  Su bardağı süt

YAPILIŞI:
Önce çikolatamızı benmari usulu eritiyoruz. Yani bir tencereye yarısına kadar su doldurup çikolata koyduğumuz kabı içine oturtuyoruz ve ocağın altını yakıyoruz. Çikolatalarımız yavaş yavaş erirken biz kaselerimizi hazırlayalım. Normal muffen kalıplarımızı eğer varsa silikon ya da başka kaplara yerleştirelim. Yoksa da sorun değil. Ben sabit olması için küçük muffen kağıtlarını silikon kalıplarıma yerleştirdim. Sonra yine bir silikon fırça yardımıyla kağıt muffen kalıplarımızı çikolatayla kaplayalım.  İçinin her yerini çikolatayla kaplayalım , korkmadan çikolatamızı sürelim. Kalıplarımızın her yerini kapladığımıza emin olduktan sonra buz dolabına yarı saatliğine kaldıralım. Biraz serinlemesi  lazım. Biz bu arada crem oleyi tarifine göre sütle çırpalım ve buz dolabına kaldıralım. 






Diğer yandan da istediğimiz meyveleri yıkayıp, soyalım ve istediğimiz gibi doğrayalım. Kaselerimizi geri  dolaptan çıkartalım ve çikolatayla fırçalama işini tekrar yapalım ve tekrar buz dolabına kaldıralım. Yarım saat sonra aynı işlemi tekrar yapalım. Bu işlemi üç kere yapmış olacağız.  En son kaselerimizi kağıttan sıyırarak ya da yırtarak çıkartalım. Hiç korkmayın kolayca çıkıyorlar :)  Çikolata kaselerimizi servis tabağımıza dizelim ve içini önce crem ole ile dolduralım. Burada sevdiğiniz başka kremalarla  da kullanabilirsiniz. Kremanın üzerine meyvelerimizi serpelim  Üzerini istediğimiz gibi süsleyip dolaba kaldıralım. Servis vaktinde dolaptan çıkartıp sevdiklerimizi mutlu edelim. :)  Afiyetler olsun ...


 








ÇİKOLATA KASESİ NASIL YAPILIR ?
Tarifin devamı

KAHVALTILIK PATATES



Hafta sonları ailecek yapacağınız kahvaltı sofralarınız için ya da sevdiklerinizle yapacağınız sohbetli, muhabbetli uzun sofralarda  her daim yer verebileceğiniz bir lezzet :) Patatesleri pişirirken  baharatının miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Daha önce bu tarifle sarımsaklı ekmekler yapmıştım sonuç ağızlara şenlikti :)

MALZEMELER:

2 Büyük patates ( Kişi sayısına göre miktarları artırabilirsiniz ve uzun olmasını tercih edin)
3-4 büyük diş sarımsak
3 Yemek kaşığı tereyağ
1 Tatlı kaşığı kekik
1 Tatlı kaşığı kuru nane
1 Çay kaşığı pul biber
Çay kaşığının ucuyla kimyon
Bir orta boy kase rendelenmiş kaşar
Tuz

YAPILIŞI:

İlk önce patateslerimizi yıkayıp soyalım. Sonra alt tarafını sonuna kadar kesmeden  aralarını ince ince dilimleyelim .Patateslerimizin  altına patatesleri kaplayacak büyüklükte  alüminyum folyo serelim .Onun da üzerine aynı büyüklükte pişirme kağıdı serelim .Bunu böyle yapmamızın sebebi alüminyum folyoyu yiyeceğimize direkt temas ettirmemek. Uzmanlar öyle söylüyor çok zararlıymış onları dikkate almak gerekli sanırım ;) Şimdi tavamıza yağımızı alalım ve eritelim. Üzerine sarımsaklarımızı  rendeleyelim. Tüm baharatlarımızı da ekleyip iyice karıştıralım.



Karışımımızı patateslerimizin içine dışına iyice sürelim.


Kaşarımızı üzerine güzelce serpelim.


En son üzerini önce pişirme kağıdını sonra da  folyoyu kapatalım ve 180 derecede ısıtılmış fırına verelim.


Patateslerimizin üzerinde kaşarlar biraz eriyince üzerini açalım ve kaşarlar kızarınca fırından çıkartalım. 
Patateslerimizi sıcakken servis edelim.




 Sevdiklerinizle mutlu pazarlar diliyorum ....


Tarifin devamı

KURABİYE İSTEYEN ? :)



Parmak kurabiyeleri ilk  sevgili Semaverin bloğunda gördüğümde' O da ne ? Nasıl yani ? ' demiştim ve gerçekten biraz tiksinmiştim. Sonra yakından iyice bakınca onun kurabiyeden yapılmış parmak olduğunu anlayınca rahatlamıştım.:) ve ben de bu kurabiyeleri yaparak müziplik peşine düştüm. Görenlerin ilk tepkisini kameraya alıp çekmek lazımmış :) Sizde sevdiklerinizi korkutmak ve şaşıtrmak isterseniz hadi bakalım buyrun mutfağa :) 

MALZEMELER:

125 gr yumuşak margarin
1 Çay bardağı toz şeker
3 Yumurta sarısı
1 limon kabuğu rendesi
Bir tutam tuz
Aldığınca un
Bir kase soyulmuş badem ya da file badem

YAPILIŞI:

İlk önce bir kaseye margarinimizi koyalım şekerimizi ekleyelim  ve elimizle karıştıralım. Ardından  iki yumurta sarısını ekleyelim,limon kabuklarını ,tuzunu ekleyelim ve  elimizle iyice onları birbirine karıştıralım.  Ardından kulak memesi yumuşaklığına gelinceye dek unumuzu hamurumuza ekleyelim ve iyice yoğuralım. 
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve onları elimizle zemin üzerinde düzgün , uzun rulolar yapalım.Yaptığımız  ruloların ucuna  çay  kaşığının tersiyle  bastıralım. Üzerine bademimizi yerleştirelim  ve böylece tırnaklarımızda tamamlanmış olsun :) Parmaklarımızın boğum yerlerini oluşturmak içinde  bıçakla kesikler atalım. Parmaklarımızın üzerine fırçayla bir yumurta sarısını da sürdük mü parmaklarımız pişmeye hazır hale geliyor:) 180 derecede ısıtılmış fırında  parmak kurabiyelerimizi pişirelim ve sevdiklerimizi korkutalım :)) 















Tarifin devamı

KREMA DOLGULU ELMALI KEK


Tatil derken tatilde geldi geçti. Tatilin bir diğer adı da yorgunluk sanırım :) Koşturmakla nasıl da hemen  geçti on beş gün . Tatil havasına tam girmişken tatil bitiverdi. Napalım canımız sağ olsun :) Ömür dediğin geçiyor , uçup gidiyor zaten on beş gün mü geçmeyecek  diyelim ve  kendimizi teselli edelim :) Yeni eğitim döneminin tüm öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilere hayırlı olmasını diliyorum. Bu güzel keki sevgili Yetur ablanın bloğunda görmüştüm ve hemen denemiştim. (Linkine ulaşamadım)  Şimdi bolca elma varken bende bir kaç kez yaptım. Ama keki hazırlarken elmaları una bulamayı unutmayın yoksa elmaların suyu keki hamurlaştırabiliyor. Bir de keki pişirirken içini çekmesi için fırınınızın ısısı 180 dereceyi geçmeyecek şekilde  ayarlayın ,yavaş yavaş içini çekerek pişsin.  Sevgiyle sağlıkla kalın ...

MALZEMELER:

(Küçük yuvarlak borcam için)

3 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
1 Paket vanilya
Yarım su bardağı  süt
Yarım su bardağı sıvı yağ ( Bir su bardağında sütü ve yağı birleştirebilirsiniz)
Aldığınca un
2 Yemek kaşığı kakao
5 Adet orta boy sert elma

KREMASI İÇİN:

1 Paket crem ole
2 Su bardağı süt

YAPILIŞI:







Önce yumurtaları derin bir kaba kıralım ve şekerle çırpalaım. Üzerine sütü , yağı ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.  Ardından kalan katı malzemeleri ekleyelim ve tahta kaşıkla kıvam gelinceye dek un ekleyerek karıştırmaya başlayalım. Kek harcımız hazır. Şimdi elmalarımızı soyalım ve çekirdek çıkaracağı ile içini boşaltalım. Altının çıkmamasına özen gösterelim. Hazırladığımız elmaları da kararmaması için bir taraftan da limon suyuyla ovalım.  elmalarımızı hazır olunca dış tarafını unlayalım
ve yağladığımız borcama aralıklı olarak dizelim.Ortasından kek harcımızı dökelim ve ısıtılmış 180 derecede kekimizi pişirelim. Kekimiz pişerken kremasını hazırlayalım. Ben krema olarak crem ole kullandım. Kekim pişerken sütle cremoleyi çırptım ve kekim pişince elmaların içini doldurdum. Üzerini de kurabiye süsleme glazörüyle süsledim. Sizde istediğiniz kremayla içini doldurabilirsiniz. Ya da benim gibi işin kolayına kaçabilirsiniz.:) Afiyetler olsun...




NOT: Kekin ortasına elma koymamayı tercih ettim. Çünkü servis ederken zor oluyor. Keki neresinden  nasıl keseceğini bilemiyorsun :) 

Tarifin devamı

BODRUM KEBABI - ÇENTİK KEBABI - ÇÖKERTME KEBABI




 Bu isimlerin hepsi bu kebaba ait :) Tarifini araştırırken Bodrum kebabının etini yaparken kesin bir tarif olmadığını fark ettim. Ben  de  kendi ağız tadımıza göre etinin tarifini ayarladım. Sizlerde etini istediğiniz , sevdiğiniz biçimde pişirebilirsiniz. Kebab olarak bizim diğer kebablarımızdan biraz daha hafif ve farklı. Patatesle etin birleştiği bir lezzet. Sunumuyla da bir farklılık yapmak isterseniz  servis kaselerinide kendiniz hazırlayabilirsiniz. Kebabınızla birlikte kasesinide çıtır çıtır yemesi gayet güzel oluyor :)  Ya da  kaselerle ayrı uğraşmak istemezseniz  normal servis tabağında sevdiklerinize sunabilirsiniz. Zaten her haliyle herkese kendini sevdiren bir lezzet:)

MALZEMELER:

Yarım kilo bonfile et
3-4 Orta boy patates
Bir kutu krema
Tuz ,karabiber,kekik
Sıvıyağ

ÜZERİ İÇİN :

Bir su bardağı kadar yoğurt
1-2 Diş sarımsak
İki domates
1-2 Yemek kaşığı zeytin yağ

KASESİ İÇİN:

İstenilen sayıda lavaş ekmeği
Ay çiçekyağı

YAPILIŞI:
Eğer kebabımıza bir servis tabağı hazırlayacaksak önce derin, küçük bir tencereye ay çiçek yağını tencerenin yarısına kadar dolduralım. İyice kızdıktan sonra lavaşımızı içine koyalım ve kepçenin tersi ile şekil vererek kızartmaya çalışalım. Kızaran lavaşımızı peçetenin üzerine koyarak süzmeye bırakalım. Servis kaselerimiz hazır olduğuna göre şimdi kebabımızı pişirmeye başlayabiliriz:)
İlk önce etlerimizi pişirme tavamıza alalım.Suyunu çekene dek kendi halinde pişirmeye bırakalım. Suyunu çekince tuzunu ve baharatlarını ekleyelim. Kremamızı boşaltalım ve karıştıralım. Etlerimiz krema ile yumuşayıncaya dek ara sıra karıştırarak pişmeye bırakalım. Etlerimiz pişerken biz patateslerimizi hazırlayalım. Patateslerimizi yıkayalım ve soyalım. Kibrit kalınlığında keselim ya da rendeleyelim. Tavaya ay çiçek yağımızı koyup kızdıralım ve ince kestiğimiz patateslerimizi fazla gevretmeden kızartalım. Diğer yandan domateslerimizi rendeleyelim ve bir tavaya bir yemek kaşığı kadar yağ koyup domatesleri de üzerine ekleyelim. Ve sosumuzu pişmeye bırakalım. Bir kaseye yoğurdumuzu , tuzumuzu koyup sarmısağımızı da rendeleyip yoğurtlu sosumuzu da hazır edelim. Kızarttığımız patatesleri servis tabağımıza alalım. Onun üzerine yoğurdumuzu dökelim. Etlerimizi de ekleyip en som domates sosumuzu gezdirelim. Sıcakken servis edelim. Afiyet olsun...










Tarifin devamı

YİNE YENİ BİR HAFTA SONU KAHVALTISI :)






Herkese merhabalar :) Dilerim neşeniz, keyfiniz , sağlığınız yerindedir. Aman ha dikkat edin grip olmayın.  Televizyonlar bangır bangır bağırıyor bu sene ki grip çok tehlikeli diye. Gerçekten dikkat etmemiz gerekiyor çünkü her şeyden önemlisi sağlığımız. Ben nasibimi aldım grip baya bir salladı beni bir süre yataktan çıkamadım. Ama çok şükür çok iyiyim . Rabbimin   hiçbir kuluna şifasız hastalık , dermansız dert vermemesini diliyorum. Gelelim soframıza.:) Bu güzel kahvaltı sofrası  zaman aşımına uğrayıp arşivde bekleyenler arasındaydı. Neyse ki artık  sıra onda :) Soframız hafta sonu evimizi şenlendiren  misafirlerimiz  için hazırlandı. :)  Hafta sonu kahvaltı soframızda  olanlar işte burada:) Herkese huzurlu,mutlu hafta sonları diliyorum. Karne dağıtan tüm meslektaşlarıma da hayırlı tatiller diliyorum :) Bu arada bende tatil sebebiyle memlekete nasip olursa Antalya'ya gidiyorum bir ara sessiz kalabilirim :) Post atamam belki ama sizleri  inşallah ziyaret etmeye devam ederim. Sağlıkla mutlu kalın..

Damalı pasta ( Tarif eklenecek)

Sakallı  poğaça

Krem şantili  kurabiye

Sosisli üçgen börekler ( Tarif eklenecek)

Tahinli çıtırlar

Dere otlu  yoğurtlu börek
Ev yapımı, vişne, gül, kuşburnu reçelleri

Fırında kızartma
Kahvaltılıklar








Tarifin devamı